Известие

Collapse
No announcement yet.

Слаб обхват на Ключа - АР 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Слаб обхват на Ключа - АР 147

Здравейте, колеги. От доста време се каня да напиша за този проблем, но вече се реших, че взе да не се трае. Проблема е следния.

Имам 2 ключа за колата, единия от както съм я купил изобщо не работи ( да отключва/заключва) иначе си паля колата нормално с него. Другия отваря, но с голям зор и то трбява да съм до прозореца на колата за да хвани. И на двете си светят диодите при натискане на копчетата. Дистанционното е с 3-те копчета.

Какво съм опитвал до сега.
    1. Смяна с нова батерия - Няма промяна
    2. Отваряне и оглеждане на платката (почистване). Платката е 6 отвътре. Всичко си е запоено и си е на мястото и на двете дистанционни. - Няма промяна
    3. Търсих при бушоните антена, намерих едно кабелче с букса, но нищо повече.

Ключа, който работеше почва да дава фира и той.. преди, ако отварях/затварях от 2-3 опита сега го прави от 9-10 или изобщо не иска.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем и ако е как се оправя обхвата на тези дистанционни. Благодаря. Колата е от подписа.

При мен беше същото, аз си взех нова аларма, защото моята дори не издаваше звуци.
    Alfa 147 1.6 105hp
    Gas Injection System

Comment

Първоначално публикувано от tdy Покажи съобщение
      При мен беше същото, аз си взех нова аларма, защото моята дори не издаваше звуци.
      И аз това съм замислил, но исках преди това да съм сигурен че няма решение на проблема.

Това дали ще може да ми го сложат и да си работи всичко отделно... Там багажник/отключване/заключване..

Описание на аларамата:
      * Аларма сигнал - ултразвуков сензор, шок сензор
      * Дистанционно включване / изключване
      * Дистанционно локализиране на автомобил
      * Тих режим аларма
      * Автоматично повторно включване "
      * Анти грабеж
      * Аларма памет
      * Auto централно заключване
      * Внимание при необичайна ситуация
      * Внимание неправилно затворени врати
      * 2-степенната шок сензор, сигнал за различните въздействия
      * Анти-код за защита на сканиране
      * 3 бутона предавател с моден дизайн
      Attached Files

Comment

Да не те излъжа колега, но май проблема е в самите бутончета на алармата. На мен три пъти ми ги презапойваха , работят за няколко дни и после пак мъка.

Това дето си го показал кви пари е?

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Да ще стане, само пренасяш чипа от старата в новата кутия, а ключа е на щифт, при мен се отваря багажника като задържа 3 секунди бутона за отключване, но на тази аларма маи си има такъв бутон
          Alfa 147 1.6 105hp
          Gas Injection System

Comment

А добре де, няма ли някакво решение на проблема с оригиналните си ключове.... ?
            При мен си отваря/затваря(засега) без проблем вратите, но ако искам да вдигна или сваля прозорците е мъка голяма(трябва чисто до вратата да отида)....
            Иначе като натискам и задържам копчетата по дистанционното лед индикатора мига...
            предполагам някъде по антените/приемниците е проблема, но не знам къде се намира приемника на колата...
            Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
              А добре де, няма ли някакво решение на проблема с оригиналните си ключове.... ?
              При мен си отваря/затваря(засега) без проблем вратите, но ако искам да вдигна или сваля прозорците е мъка голяма(трябва чисто до вратата да отида)....
              Иначе като натискам и задържам копчетата по дистанционното лед индикатора мига...
              предполагам някъде по антените/приемниците е проблема, но не знам къде се намира приемника на колата...
              Просто като отключваш от малко по-отдалече, когато ключа е на границата на разстоянието, опираш го до брадичката ти отдолу и воала.
              Може и да увеличиш двойно разстоянието.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от D22DJ Покажи съобщение
                Да не те излъжа колега, но май проблема е в самите бутончета на алармата. На мен три пъти ми ги презапойваха , работят за няколко дни и после пак мъка.

Това дето си го показал кви пари е?
                26лв. от продавалника. Напиши "модул централно заключване"

---------- Post added at 07:47 ---------- Previous post was at 07:46 ----------

Първоначално публикувано от tdy Покажи съобщение
                Да ще стане, само пренасяш чипа от старата в новата кутия, а ключа е на щифт, при мен се отваря багажника като задържа 3 секунди бутона за отключване, но на тази аларма маи си има такъв бутон
                Под чипа имаш предвид това, където е като капсулка за имобилайзера ли ?

---------- Post added at 07:48 ---------- Previous post was at 07:47 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Просто като отключваш от малко по-отдалече, когато ключа е на границата на разстоянието, опираш го до брадичката ти отдолу и воала.
                Може и да увеличиш двойно разстоянието.
                И отстрани главата слагах... къде ли не... нямя оправия.. а и да стане това си е временно решение

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                  26лв. от продавалника. Напиши "модул централно заключване"
                  26лв за алармата+бушони+2 дистанционни+сирена и кабели ...... Това е цигания предназначена, за хората, чийто ключове за колата са като от поща, да се правят на тЕрикати като си оставят ключа на масата у кафенИето. С две думи имате оригинални ключове, който се отварят и искате да сложите оригиналната платка в тази цигания. Първо НЕ няма да стане и второ тези ключове след 100-тина паления с тях и 1 изпускане се чупат като вафла куку-руку. Ако искаш да имаш сирена отиваш при алармаджия слагаш една хубава аларма за 100-120лв. с дистанционно и готово.
                  ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Мен ако питаш и 1лв не ми се дава като имам 2... ама като 1 минута седя пред колата и немога да я отворя с оригиналното си дистанционно какво да правя. Аларама не искам... искам дистанционно да ми отключва само колата и багажника отделно... това е което искам Да разбирам че няма оправия този проблем.

Comment

Ново 20, оказа се че и 2-та ключа си работят нормално, хващат от първия път. Но трябва да съм вътре в колата и ключа да е максимално близо до отсека с бушоните. Някакви предположения, какво отзаде може да е проблема за слабия обхвата? Ако някой е снимал какво се крие зад бушоните би ли постнал снимката да видя какво има горе долу там. Мерси

Comment

Пак ще вметна, моят ключ беше същият. Отиди при някой който се занимава с такива неща или сервиз за електроника. Поискай да ти сменят трите бутончета на платката. Аз така и не стигам да го направя, но последният път след като ги презапоиха, ключа бачкаше седмица горе долу.
                        Проблема не е в колата а в ключа. Търси там решението.

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Копченцата струват стотинки. А ако нее от тях трябва да се види самият модул на алармата дали има за регулиране на обхвата или да му се види антенката дали ОК , но това от човек който се занимава с такива неща.
                          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Къде могат да се намерят въпросните копчета ? Какъв тип магазини ? За авточасти или електроника ?

Comment

И моят ключ беше така, но като сменяхме ЕКУ-то от 1.6 на 2.0, отворихме ключа и разни джиджавки (дали не беше антената в ключа) се разхождаха вътре. Бобо ги презапои и до сега (2 години вече) колата се отваря и затваря с оригиналния ключ и централно. Като максималния обхват, при който лови е около 20-тина метра.

Така, че наистина проблема е в ключа, а не в колата!
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X